Premiera linii szamponów kuracyjnych Capilarte marki Dermedic

1. marca 2017 roku w Warszawie, w Restauracji Belvedere odbyła się konferencja prasowa z okazji wprowadzenia na rynek nowej linii szamponów kuracyjnych Capilarte marki Dermedic.

Marka Dermedic, specjalizująca się od 15 lat w tworzeniu dermokosmetyków do pielęgnacji skóry twarzy i ciała, postanowiła rozszerzyć portfolio o skuteczne kuracje dla włosów i skóry głowy.

Z myślą o pacjentach cierpiących na coraz bardziej powszechne schorzenia skóry głowy, takie jak łysienie, nadmierne wypadanie i osłabienie włosów, łupież czy nadwrażliwość („senstitivity skin”), w Instytucie Badawczo-Rozwojowym Biogened stworzona została specjalistyczna linia produktów kuracyjnych przeznaczonych do mycia skóry głowy i włosów, polecanych zarówno dla kobiet, jak i dla mężczyzn.

Koncepcję nowej linii Capilarte oraz działanie kompleksu aktywnego Pilotantum™ – opracowanego w laboratoriach marki Dermedic i objętego zgłoszeniem patentowym – zaprezentowała dr Sylwia Grzegorzewska, Dyrektor Instytutu Badawczo-Rozwojowego Biogened.

Gościem specjalnym konferencji była prof. nadz. dr hab. n. med. dermatolog Ewa Trznadel -Grodzka, która omówiła najczęściej występujące schorzenia skóry głowy i włosów oraz przedstawiła wyniki  badań klinicznych przeprowadzonych na nowych produktach Capilarte.

„Koncepcja linii Dermedic Capilarte opiera się na dbałości o zdrowie źródła pochodzenia pięknych włosów czyli skóry głowy. Zapewnienie jej odpowiedniej pielęgnacji przyczynia się bezpośrednio do zdrowego i pięknego wyglądu włosów. W XXI wieku wymagania wobec młodego wyglądu wykraczają już poza obszar twarzy i ciała. Również włosy są ważnym atrybutem, który tak jak skóra twarzy podlega starzeniu, ale też zmianom chorobowym o różnorodnym podłożu. Linię Dermedic Capilarte opracowano w taki sposób, aby niezależnie od wieku i płci pomóc klientom w ich problemach i potrzebach dotyczących skóry głowy i włosów.” – powiedziała obecna na konferencji Iga Fuss, Dyrektor Marketingu Dermedic.

Konferencję prowadziła Angelika Popiołek – PR & Manager Dermedic.

Szczegółowe informacje pod adresem: http://www.biuroprasowe.dermedic.pl/category/capilarte/.